Детское Евровидение 2013 - Македония - Барбара Попович "Ohrid i muzika"

muzika mp3 Powered by
Barbara's song for Junior Eurovision 2013 is called "Ohrid i muzika" which means, simply, "Ohrid and music".

The song, written by Barbara herself, is all about an excursion to Ohrid - a city in the south west of the FYR Macedonia most famous for its lake and beautiful scenery. Whilst on the excursion, Barbara falls in love with a Dutch boy. It is this story that Barbara will tell in a party atmosphere on stage, joined by two female dancers. -

Название песни: "Ohrid i muzika"

Исполнитель: Детское Евровидение 2013 - Македония - Барбара Попович

Длина файла: 03:06

Дата добавления: 2014-10-22

Текст просмотрен: 329

Рейтинг: 0

Скачать

Другие песни этого исполнителя Детское Евровидение 2013 - Македония - Барбара Попович
Текст песни целиком:

"Охрид и музыка"

Во Охрид наш ти првпат си,
Екскурзија брз крај
Со твојте другари !
На холандски
Не знам ниту збор,
Ама твојте очи топло светат,
Многу нежна мрежа плетат пак!

Реф:
Во мојата татковина
Секој пее танцува,
И сонцето, и Ѕвездите,
Секој ми се радува!

Во мојата татковина
Секој пее танцува,
Не лути се придружи се,
Ајде дај ми рака,
Музика се сека
Повеќе од љубовта!

Во Охрид наш
Ти бисер си,
Со песната за миг
Јас рушам граници!

На холандски
Не знам ниту збор,
Ама твојте очи топло светат,
Многу нежна мрежа плетат пак!

Видео
Barbara -Ohrid i muzika (FYR Macedonia) Junior Eurovision Song Contest 2013
Детское Евровидение 2013 - Македония - Барбара Попович -
Комментарии (0)
Записать коментарийБезопаска:

Войти
Песни